Lezingen | Workshops | Podcasts | Websites

Hoe kunnen wij bouwen aan samenlevingen die in balans zijn?

Samenlevingen in balans zijn samenlevingen waarbinnen inzicht in de universele wetten een inherent onderdeel is van de cultuur. Samenlevingen in balans zijn vreedzame, stabiele, egalitaire en florerende samenlevingen die gekenmerkt worden door gelijkwaardigheid en verbinding. Het allerbelangrijkste hierbij is de staat van bewustzijn.

Podcasts

Podcast die inspireren om de brug te slaan naar de praktijk

Movisie

Kennis en aanpak van sociale vraagstukken

Nieuwe podcastserie van Movisie: Wij in de Wijk

serie 1 | serie 2| serie 3serie 4


Organisaties in de buurt

Inspiratie om de brug te slaan naar de praktijk

in april pas aangemaakt, deze wordt uiteraard uitgebreid. Wil jij zichtbaar zijn en past jouw organisatie hier ook tussen? Neem contact met mij op: info@buurtjemee.nl

Bewustwording, coaching en healing

Enkhuizen | Yoga, Mindfulness & Coaching Centrum Harmonie in jezelf – Enkhuizen (yoga-harmonieinjezelf.nl)

Grootebroek | FF naar Debby – Healing naar duurzaam herstel

Spirituele avonden. Creatieve ondernemer op verschillende vlakken.

Hoorn | PV de Cirkel

Onze Vereniging heeft als doel mensen bewust te maken van een leven na dit leven. Door deze overtuiging te krijgen word je ook bewust van je eigen spiritualiteit.

Hoorn |  Rozenkruis 

Activiteiten, Podcasts, Videó’s en Webinars. We zijn een internationale groep van circa 20.000 mensen die hun leven bewust inrichten naar waarden uit de universele wijsheid.

Lutjebroek |  Spirituele Vereniging Iris

Wognum | Praktijk ‘Purity’ Being Authentic Coach

Uit je hoofd, naar je hart

Uit je angst, naar je Kracht 

Kunst en creativiteit







Netwerkorganisaties:

Hoorn |  Stichting Netwerk Hoorn

Stichting Netwerk is de organisatie voor welzijnswerk in Hoorn. Wij verbinden mensen, versterken eigen kracht en voorkomen dat kleine problemen groot worden. Samen met inwoners, vele vrijwilligers en andere organisaties bouwen wij aan een sociale stad: leefbaar, veilig en met gelijke kansen voor iedereen. 




Websites/naslagwerk

Inspiratie om de slag te slaan naar de praktijk




Voor mensen die in deugden geloven.

Ontdek de kracht van deugden met vijf strategieën. 

Deugden aandacht geven in je dagelijkse leven. Ze een plek geven in je denken en doen. Ze voelbaar en zichtbaar maken in je directe omgeving, maar ook in de samenleving. Hoe pak je dat aan? The Virtues Project™ bedacht vijf strategieën die daarbij helpen:

  1. Spreek deugdentaal: geef deugdencomplimenten; benoem deugden als zodanig wanneer je ze opmerkt: ‘Ik bewonder je geduld, zoals je…’
  2. Herken leermomenten: bijna altijd biedt een struikelblok een kans om een deugd te ontwikkelen
  3. Stel duidelijke grenzen: wees je bewust van je kernwaarden en laat ze je basis zijn, of jullie gemeenschappelijke basis
  4. Maak tijd voor ontspanning en reflectie: herinner je wie je in wezen bent en denk aan plezier maken!
  5. Bied actief aandacht:vertrouw op de innerlijke wijsheid in jezelf en ander



Zelfwerkzaamheid

Laat jezelf verwonderen

Onze missie is om je weer meer te laten verwonderen over het leven en te kijken wat er allemaal is. Heel veel mooie en pure mensen zien we niet in de media, waardoor we onze eigen uniekheid “vergeten”. Iedereen is uniek, ook jijzelf. Wij willen middels deze interviews, vlogs en lezingen de Zelfwerkzaamheid (het vuurtje in jezelf) laten aanwakkeren zodat je geestelijk verder kunt groeien en het leven dieper kunt gaan begrijpen. Ga je mee op ontdekkingsreis?



Onderwijs

Hoe jij jezelf kan ontwikkelen tot een autodidactisch levensexpert

Curriculum-De-7-Menselijke-Vermogens


Nico Miedema is onderwijsdeskundige en een meester met een missie. Het is zijn doel om samen met leraren en andere onderwijshelden op grote schaal onderwijs te creëren dat de samenleving werkelijk laat floreren.

Onderwijsconcept | persoonlijk leiderschap

Uitgangspunt in dit concept is dat je de invloed op je leven kunt vergroten door zelfleiderschap. Door het werken met de 7 gewoonten leren kinderen en ook volwassenen bewust nadenken over hun eigen handelen, hun eigen keuzes en hun eigen rol in het geheel. Ze leren oplossingsgericht te denken en te luisteren naar de perspectieven van de ander. Ze leren om niet alleen samen te werken, maar om met elkaar iets beters of mooiers te creëren door het beste uit elkaar te halen.