Doortrappen West-Friesland: Fietslessen voor senioren  

Er gebeuren steeds meer ernstige ongelukken onder fietsers. Geen goed nieuws, maar Team Sportservice wil voorkomen dat oudere fietsers daardoor niet meer op de pedalen stappen. Want als je weet hoe het veiliger kan en je het vertrouwen weer hebt, kan je urenlang genieten van een rondje door de polder, langs de mooie Westfriese dorpen. Daarom start in april het programma Doortrappen met een 3-wekelijks programma met fietslessen voor senioren.  

Programma
De lessen zijn voor fietsers van elk niveau. Van ‘niet meer durven’ tot ‘ik red mezelf eigenlijk nog wel in het verkeer’. Bewegingsagoog Ramon Kolenberg zal de lessen begeleiden, samen met fietsdocent Mariëtte. Ramon Kolenberg: ‘Wij werken heel specifiek met kleine groepen zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Vooral mensen met angst in het verkeer hebben er baat bij dat ze goede en rustige begeleiding krijgen. We geven ook informatie over de fietshelm, fietsspiegel en andere handige hulpmiddelen voor veiligheid. Mocht de animo groot zijn, dan verdelen we in meerdere groepjes.’ 

Lestijden en locaties
Woensdagmiddag  5, 12,  19 april 11:00 – 12:00 uur

Parkeerterrein IJsbaan, Sluisweg 4 Hoogkarspel 

Meer informatie en aanmelden
De kosten voor de lessen zijn 5 euro per persoon per keer. Dit is inclusief koffie of thee. Het lesgeld van 15 euro dient contant te worden betaald aan de lesgever bij de eerste les.    

Aanmelden kan bij Ramon Kolenberg via: rkolenberg@teamsportservice.nl of 06 – 1310 7434. Meedoen met de lessen is op eigen risico.