BuurtBij | Café

Ruimte voor

DRINKEN | DELEN | DOENMet elkaar tijd, ruimte en aandacht voor diverse thema’s.

Door enthousiaste vrijwilligers/deelgenoten

Op diverse locaties in de buurt.

Buurt je mee?

Makkelijker bespreekbaar maken van verschillende onderwerpen. Hoe ga jij hiermee om? Deel je verhaal en leer van elkaar.  Onder begeleiding ervaringsdeskundigen en deelgenoten.

Kom er mee, kom er bij

BuurtBij | RouwCafé

Thema: Rouw en Verlies

Iedere eerste dinsdag van de maand.

In april van start!

 Locatie : Café de Roode Leeuw

19.00 – 21.00 uur

Gratis entree. Koffie/thee voor eigen kosten.

Deze keer een BIJ’eenkomst en samen in gesprek over hoe ieder omgaat met een verlies van:Rouw na het verlies van een dierbare, je Baan, Dromen, Eigenwaarde, Gezondheid, Hoop op een kind, Verwachtingen.Verlies door emigratie, Rolverandering, Scheiding.

Rouw en café: niet de meest voor de hand liggende combinatie! Echter, voor rouw is tijd, aandacht en ruimte nodig en een café biedt een sfeer van vertrouwen en verbondenheid. In de Roode Leeuw is er een ontspannen sfeer met koffie en thee, vind je (h)erkenning bij deelgenoten of kun je er gewoon zijn.

Ondersteund door de initiatiefnemers Leonie Zijp en Marije Delfsma (psycholoog)

Meer informatie over Marije Delfsma: www.marijedelfsma.nl of tel. 06-20929015

Samen komen we verder..

Over BuurtBij| Café

ruimte voor

Drinken | Delen | Doen

DrijfveerDe ultieme drijfveer van het BuurtBij | Café  is de wens dat iedereen mee kan doen en zich thuis voelt in onze eigen buurt. En hoe doen we dat? Volgens ons is dat – in theorie –  vrij eenvoudig: door te delen! Met elkaar hier vorm aan geven. Delen in tijd, aandacht en ervaring met mensen uit onze eigen wijde omgeving. We willen een warme ontmoetingsplaats creëren waar mensen samen kunnen optrekken, waar nieuwe lokale ideeën ontstaan en waar het iedere keer een klein feestje is om langs te gaan. Zo komen mensen tot bloei in een omgeving die naar hen omkijkt!

DrinkenGeniet van een lekkere kop koffie en thee in een ongedwongen en gastvrije setting. Want wat is er nu leuker dan samen genieten?DelenEen warm welkom, delen in tijd en oprechte aandacht:Deelgenoten uit de buurt te leren kennenDelen is de zin van kennis, vaardigheden, ervaring en talent. Hierdoor komen we samen verder.Heb jij een hart voor mensen? Dan ben je van harte welkom!DoenTijdens de bij’eenkomsten gaan we samen in gesprek/ interactief, wandelen,  oefeningen en/of creatieve vormen.

Het BuurtBij | Café biedt een plek om te inspireren, geïnspireerd te raken. Samen nadenken over hoe we wereld elke dag weer een stukje mooier kunnen maken. ‘Gewoon’ over hoe ons leven in onze buurt steeds meer inhoud en betekenis kan krijgen. En welke bijdrage we zelf kunnen leveren.

Samen ontdekken wat er is, in onze eigen buurt!